Wednesday, April 20, 2011

Semoga Dipermudahkan~

Assalamualaikum wbt.







Saya tak tahu. Saya celaru. Tolong-tolong. Kursus kahwin tak tahu bayang nye nak pergi bila. Ada jugak en Tunang ajak. Tapi macam tak sure. Haish. Kenapa dengan aku nih. En Tunang dah bagi green light ajak kahwin tuh tapi masih dalam keraguan lagi. 


Aku nak buat preparation tapi tak tahu nak start dari mana. Serius, tak tahu start dari mana. Macam serabut jek kat kepala otak nih. Salah satu sebab adalah En. Tunang tak mahu tetap tarikh lagi. Tapi dia dah beria-ia ajak gi kursus kahwin. Tahu! Tak sememangnya kalo dia ajak gi kursus  kahwin nak kahwin cepat. Tapi korang tahu-tahu jeklah orang pompuan nih. Mestilah nak kan kesempurnaan.


Aku tak mahu lagi 2 bulan nak kahwin baru dia nak tetap tarikh. Itu memang nak kene sekeh lar dengan aku. Aku dah cakap kat dia. paling tak pun bagi aku 6 bulan. 6 bulan okeh. Ingat senang ke nak kahwin nih. Preparation perkahwinan satu hal. Lagi satu preparation tuan punya badan nih. hukhuk. Eh, of cos kena prepare. Untuk suami tercinta tuh. 


Dah tuh en. Tunang mcam tak mahu prepare ape-ape pulak. Tapi mak dia kat kampung duk sibuk prepare untuk dia. Duk sibuk jugak tanya tarikh. Dia duk diam and relax jek. Tapi yang buat aku lagi tak faham bila duk sibuk bisik dekat telinga aku yang dia nak kahwin cepat-cepat dengan aku. Weh, aku nak tarikh lorh.

Aku dah bincang dengan en Tunang. Ekceli bukan bincang tapi aku cakap aku nak tarikh sekian-sekian. Dia balas apa, hmmm. Tapi bila orang tany duk plak cakap may be sekian-sekian. Memang bikin aku geram dan nak gigit jek.


Nota Cinta:: Mood kerja tak de sebab dah berbulan-bulan tak confirm-confirm lagi. Haish!

2 comments:

Lala Latif said...

hurm..berat jugak masalah ni...
tp xleh nak slhkan en tunang awk jugak..mybe dia ada sbb2 t'tentu yg menyebabkan dia xnak bg tarikh lagi...btw,apa kata awk buat je preparation...prepare tak semestinya kena tempah OP or pelamin..awk boleh rancang warna tema,pelamin mcm mane awk nak,doorgift apa yg awk nak bg..bnda2 tu sume bukan senang nak pikir tau..kena ikut bajet..kursus kawin 2 pun awk patut g awl2..jgn jd mcm sy..last minit..smpai skrg xsubmit2 borg nikah..sbb xde sijil kursus kawin..pdhl nak kawin 1 bulan je lg..ngeee...think +ve yunk...gud luck...:-)

mizzura said...

kalau dia ajak kursus tu pergi je dulu..macam sy last year lagi dah amik..since dia tak gtau nak buat apa n awak tak tau nak start, apakata prepare duit je dulu :-) ala...senang citer..decide barang hantaran nak apa..wedding nak macamana..nanti bila tunang dah green ligth..tinggal bagi proposal jer kat dia..(nasihat orang sendiri pun tak setel lagi ni :-( adoiii)