Saturday, July 16, 2011

My Mekhael, anak teruna yang suka mengurut Ibu!

Assalamualaikum wbt. 

Haip, haip. Kita lari topik dari alam pernikahan dan perkahwinan jap k. Nak cerita pasal anak teruna aku yang sorang nih. Dak demux. Tapi sekarang dah kurus sikit sebab dia demam hari tuh. Siap bersin-bersin bagai ko tahu. Plus dengan sesak nafas lagi. Punya lar mummy dia risau nak mati pasal dia. Yelah, kesayangan i tu tau. Kalo dia sakit, asyik duk umah dan tidur aje. Dah tuh tidur dekat atas katil siap nak pasang kipas. Bukan main demand lagi ko tau. Haish.

Erk, sebelum tuh bagi korang yang tak tahu mekhael tuh kucing kesayangan pemberian en tunang okey. Sebab tuh sayang. Dah tak sayang en tunang macam sayang kucing tuh, hahaha. Gurau jek. Mahu kena bedal nanti.

Ni ha nak tunjuk korang mekhael urut Ibu. Sangat jeles bila dia suka urut Mak Tok (Ibu) dari Mummy dia. Menci Taw!

video
see, mane tak suka urut badan Mak Tok.
badan Mak Tok kan berlemak.
Cube tengok badan mummy ko. 
Tulang ajo. Ko ade?

Pernah la sekali dia urut aku. Tapi memang syok siot dia urut. Dah ler dia berat kan. Berasa beb. Senang cte tak payah susah-susah keluar duit nak buat urutan thai, Mekhael kan ada. Tapi bila datang mood rajin dia jek la. Time malas tak da maknanya. Haip!


Nota Cinta:: Aku sayang kamu Mekhael. psssst: biar daddy jeles. ahaks. 



Wednesday, July 13, 2011

Baju nikah dah beli!!





Assalamualaikum wbt.

Nak buat pengumuman. hahaha. Baju nikah untuk bride dah beli. huhu. Groom punye lepas raya baru beli. Eh, eh. Sukati lar nak beli lain-lain hari. Ade aku kesah. hehe. 

Ini bukan perancangan sebenarnya. Baju nikah perempuan tuh kebetulan time tuh ade sale. Dah tuh macam sedap aje mata memandang tapi kena alter sikit lar memandang badan tuan punya blog nih susah nak crik baju yang fit kat badan dia. So, bab tuh tak bape kesah sebab ade kakak-kakak yang boleh merepair. Yang paling aku kesah bila harga dia, Mak ai. Murah gilosss. hahha


Dah beli baju of coz ler sekarang duk fikir nak matching2 kan tudung yang macam mana agak nyer. Psssst, aku nak nikah theme ala arab. Ala yang duk tutup-tutup mulut tuh. Eh, ade aku kesah pe orang kampung nak kata. haha. Aku sekarang tengah D.I.Y veil dan alter bunga pahar. ha ko, jimat punya pasal lar nih. hikhik. 


Gubahan hantaran aku dah tak payah fikir lagi dah. Sebab ade orang nak sponsor. Yabedabeduu. Cuma aku kan cerewet tahap cipan. Semestinya aku akan alter sket-sket ikut taste aku. Sori yok.


Nota Cinta:: Kahwen, nikah. Pening beb fikir sampai tak boleh nak tidur. haish.