Friday, April 29, 2011

Barang Tunang! (Part 4)

Assalamualaikum WBT.

Cerita pasal pertunangan lagi? Masih tak lapuk okey. Nak cerita jugak. :p Kali nih nak cerita pasal barang tunang aku untuk encik Tunang. Kami dah sepakat nak buat 9 balas 11. Tak lebih tak kurang. Aku sangat-sangat strict hal nih. Tak tahu lar kenapa. Mungkin sebab aku tak nak hantaran tuh nampak janggal kot.


1:: Belt & Wallet
-Beli time Parkson sale dekat KL, time tuh sale raya cina tak silap.
-Murah gila-gila harga dia. Harga?? Rahsia!


2:: Samping
-Ini samping bukan setanjak ye. Aku request dekat angah aku buat dia jadik setanjak.
-Nih pandangan belakang. 


3:: Jam Tangan
-Actualli jam nih aku dah beli untuk hadiah hari jadi dia, pastuh kalo beli sepasang lagi murah. So, timbullah idea untuk di jadikan barang hantaran.



4:: Baju Satin dah siap jahit.
-Baju nih dibeli sama-sama dengan baju yang aku pakai masa E-day aku.
-Sebab time tuh Jakel tengah buat offer, so aku grab jek la.


5:: Puding @Jelly
-Nih pemberian bestie aku.
-Dia nak selit 1 dulang hantaran coz time dia tunang aku ada bagi cupcake.

6:: Coklat!
(I love Chocolate!)
-Coklat nih gigih beli kat semua pasaraya. hahaha
-Nak cari coklat yang panjang tuh sampul dengan emas tak jumpa langsung. hampeh


7:: Pisang fake!
-Actually bukan ini yg planning, planning nk bgi telur rebus but ade sumone datang n gtau tak elok bagi telur time tunang. still sampai sekarang tak tahu kenapa. Y????
-Buat pengetahuan semua ini adalah Jelly mangga yang saya gubah untuk jadi macam pisang setandan.


8:: Cake last minit.
-Masa nih memang nak bagi kek, tapi di sebab kek lapis sarawak yang di tempah tuh macam tak sesuai untuk letak kat dalam sangkar buatan nih. Tetibe my aunt depan rumah bagi kek nih, so ibu terus cakap pakai kek nih jek lah dik sebab macam sesuai. Lagipun my aunt bagi 3 bijik kek nih. Yang lain-lain untuk tetamu lar.


9:: Cupcake buatan sendiri.
-aku suka buat cupcake. Sesape nak tempah boleh emel saya yer. pu3_ma@yahoo.com (area Muar, Johor sahaja)


10:: Fruity
-Yang nih my sis sponsor. Bakul dia comel jek.
-Ada gak Mak (bakal MIL) tanya nak balik tak bakul tuh kalo nak amik lar. kalo ikutkan hati memang nak balik tapi malu beb!

11:: Sirih Junjung
-Actually sirih junjung nih baru lepas jatuh. Nih OP lar nih punya keje. Patuh salah kan aku sebab dia rasa macam sirih junjung aku berat sebelah. haish.
-Nih aku yang buat. Aku tibai buat sebab dah ketandusan idea. seyes! Tak cantik! nyesal~




Inilah dia cerita barang-barang aku untuk buah hati pengulam jantung aku. 
Secara purata pencarian barang-barang nih semua makan masa setahun. Iye! Setahun.
Sebelum kami betul-betul ada tarikh untuk bertunang. 
Lagipun sekarang nih pun sibuk buat preparation untuk perkahwinan.
Sape-sape yang korang rasa 8 bulan itu lama lagi tapi tidak bagi aku.
Aku rasa macam 8 bulan tuh pejam celik pejam celik jek dah sampai tarikh dia. 


Nota Cinta:: Mahu buat yang terbaik untuk BIgGest Day!!


jelingan manja!








3 comments:

Cikgu Shida said...

detail btol aqma cite..n hantaran sume mmg sweet..my hantaran,baik btunang or wedding,sumenye simple2 je..just bakul,tampal renda n bunga2..takde sangkar2..haha..

safiyyah osman said...

suka gmbr last!hehe..cun...:)

iedchan said...

wah..baju satin tu u buat bunga...nice...hehe..btw..i folo u k dear...P