Tuesday, March 22, 2011

Baju Nikah

Assalamualaikum wbt semua.

Walaupun korang tengok tickers kat sebelah tuh ada masa lagi lebih kurang 10 bulan cam tuh (itu anggaran jek tau). Lama lagi kan. Tapi aku tak mahu nanti aku kelam kabut. So, aku planning nak carik baju nikah dulu. Kali nih aku nak baju nikah yng simple aje. Aku ingat nak beli yang dah siap jek. So, aku amik keputusan nak beli Jubah Chiffon. Tapi aku tak bagitahu lagi pun dekat tunang aku. Aku harap dia setuju. Kalau aku beli baju tuh nanti aku bleh pakai lagi untuk apa-apa event kan.


Seperti yang korang tengok kat widget sebelah, tema aku kaler putih + silver + hitam. Aku ingat baju nikah aku nak beli kaler silver. Sebab nanti baju tunang aku pun kaler silver, so, bleh lar pakai untuk raya or pergi solat jumaat. Memang aku tahu ramai orang berpendapat untuk memakai baju nikah kaler putih. Bukan aku tak suka putih, tapi aku cam nak kelainan kot. Seyesly, benda nih aku tak bincang lagi dengan bakal suami aku. Almaklumlah dia sekarang sangat-sangat sibuk.


Aku harap dia okey. Design jubah-jubah tersebut aku dah search. Pe kata kita tengok design yang aku search nih.

Aku minat yang code Grey 5 tuh.
Kalau kurang beads aku leh letak.
Sebab aku suka jahit-jahit beads nih.
Tapi kalau suh jahit baju mintak maaf lar yek.

Tapi kan.
Bila aku tengok yang code Pink 1 @ 5 tuh terus aku tergoda. 
Takkan pink lagi kot. 
huhuhu

Yang atas nih semua harga dia RM150.00



2 2 aku minat.
Ni yang aku tak suka nih.
Nih baru tengok dalam internet.
Belum tengok kat kedai lagi.
Dah meroyan cam nih.
Adui.
Kena tetap pendirian nak kaler pe untuk nikah.
Tak per, nanti aku bincang dengan tunang aku.


uwaaaaaaa.
Kenapa mesti perlu digandingkan dengan warna pink??
Meroyan aku.
Kenapa aku gler pink nih.
Adush.

Aku suka design yang kaler biru purple tuh.
Kalau ade warna pink, erk silap silver kan bagus.

Yang kat atas nih harga dia RM 200.00


Nota Cinta:: Yang mana 1 pilihan hati?? Confius betul. 

7 comments:

Dia.Honey said...

pink itu manissssss

tu hari ai p carik gak jubah2 yg macam u post ni kat jalan masjid india..tapi..malang sekali tak de lak yang betul2 berkenan n mcm dalam gambar..or mata ai dah rambang ai pun tak sure...hurmmmm

Dia.Honey said...

lupa nak tanya...u carik jubah ni kat mana???

WillBemrs said...

haah laa.... cantik2...mna leh cari jubah cmtu..? share la... :D

Aqma Nazri said...

owh. u all, lupa i nak bagi link. nti i letak link k. huhuhu. sowi.

kitakesitu said...

cantik2nya jubah tu... =)

Wawa Yusoff said...

kamu, jubah2 ni mmg cantek.
but wawa penah tgk kwn wawa nikah pakai one of those jubah mcm ni.
X sesuai la... better u have lace + satin on your nikah day. RM150++ can get a beautiful lace :)

but it is just my oppinion :)

mizzunderstood said...

waaahhhh...cantikla jubah2 2..nice!!
btw..da link ur blog.. =)